Teambuilding 2018-11-08T14:42:48+00:00

Teambuilding en communicatietrainingen

Sinds 2004 biedt Atelier Kunstig Art teambuilding en communicatietraining voor het bedrijfsleven aan.

Er zijn diverse pakketten die aansluiten bij verschillende doelstellingen van het bedrijf. De ene keer wil een bedrijf een uitje met het personeel en een andere keer dat er gewerkt wordt aan de communicatie binnen een team of het bedrijf. Uiteindelijk is een groot deel van het succes van een bedrijf terug te koppelen naar de manier waarop men met elkaar communiceert en de mindset.

“Zakelijke date met je ezel!”

Teamuitje

 1. Doelstelling vooral plezierige dagdeel te hebben met elkaar.
 2. Ontspannen, creatief bezig zijn is een weldaad voor de mens.
 3. Ieder ontdekt zijn/haar eigen creativiteit door het intuïtief schilderen.
 4. Iedereen kan met deze methode schilderen.
 5. Geen teken- en of schilderervaring nodig.
 6. Er wordt altijd veel gelachen.
 7. Iedereen maakt een eigen schilderij om mee naar huis te nemen.
 8. Bij sommige bedrijven worden de schilderijen in het bedrijf zelf opgehangen.

Prijs vanaf € 398,- ex BTW voor 6 personen

Nu aanmelden

Boven de 6 personen wordt er € 41,80 gerekend ex. btw.

Teambuilding

 1. Punten 1 t/m 6 van teamuitje zijn hier ook van toepassing.
 2. Hier wordt dieper gegaan op de samenwerking met elkaar.
 3. Dit is een stuk persoonlijke ontwikkeling.
 4. Iedereen begint een eigen schilderij te maken.
 5. Na een tijdje wordt het schilderij doorgegeven aan een ander.
 6. Dan wordt er gewerkt aan de nieuwe schilderij.
 7. Belangrijk om een stuk van het originele werk nog over te houden.
 8. Deze methode heeft ook met respect naar elkaar toe te maken.
 9. Eigen inbreng hebben. Creatieve oplossingen ontdekken.
 10. De schilderij kan zelfs nog een keer doorgegeven worden.
 11. Voor de een humor, voor de control freak – een leerzame proces.
 12. Schilderijen mogen naar huis of opgehangen worden in het bedrijf.

Prijs vanaf € 448,-
ex BTW voor 6 personen.

Nu aanmelden

Boven de 6 personen wordt er € 41,80 gerekend ex. btw.

Communicatietraining

 1. Punten 1 t/m 3 van teambuilding gelden hier ook.
 2. Hier gaat het dieper. Iedereen werkt aan EEN doek.
 3. Iedereen schildert zijn/haar eigen stuk op het doek.
 4. Hoe kan er verbinding gemaakt worden tussen alle stukjes?
 5. Hoe krijg je een balans? Een geheel?
 6. Nu wordt er goed overlegd en compromissen gesloten.
 7. Grenzen worden bewaakt.
 8. Wie neemt de voortouw? Wie draagt niet bij?
 9. Alles wordt steeds helderde voor de leidinggevende.
 10. Goed in je eigen werk zijn maar communiceren …. is “different koek”.
 11. Doelstelling: samenwerken en vertrouw hebben in elkaar.
 12. De schilderij wordt uiteraard met trots in eigen bedrijf opgehangen!

Prijs vanaf € 498,- ex BTW
voor 6 personen.

Nu aanmelden

Boven de 6 personen wordt er € 41,80 gerekend ex. btw.

Het vertrouwen hebben, is de lijm binnen het team; het lukt altijd.

Conclusie

De teambuilding en communicatie training zorgen voor meer verbinding met elkaar en in combinatie met een bewustwording over hoe de communicatie is onderling en de mindset zijn dit een paar van de belangrijkste winstpunten voor jouw bedrijf wat je uit een teambuilding sessie kunt halen.

Het wordt steeds duidelijker hoe belangrijk het is om actief creatief bezig te zijn. Hoe meer creativiteit wordt aangewakkerd in een mens hoe meer dit ook aanwezig zal zijn in het denken. Zij kunnen makkelijker “out of the box” denken. Hierdoor komen creatieve mensen vaak sneller tot nog betere oplossingen.
Wil je meer weten over de theorie achter actieve creativiteit, kijk dan bij de uitleg op “wat is intuïtief schilderen”.

De communicatietraining is ook geschikt om op een locatie, bijvoorbeeld in jouw bedrijf, gegeven te worden. Denk er wel aan dat de ruimte geschikt is in verband met verfspetters. Atelier Kunstig ART is nimmer aansprakelijk voor de ontstane schade.

Actieve creativiteit

Creatief denkend en -handelend personeel is erg fijn. Atelier Kunstig Art biedt ook actieve creativiteit om je personeel te stimuleren om creatief bezig te zijn en hun ontspanning te nemen.

Met één telefoontje kunnen wij afspraken maken welke investering je wilt gaan maken in je personeel.

Op locatie

Het is mogelijk om workshops op locatie te geven. Er kan aan tafel met een kleine tafelezel individueel geschilderd worden. Het is ook mogelijk om aan een groot staande ezel 1 of 2 gezamenlijke doeken te maken.

In overleg stellen we de tembuilding / communicatietraining samen. Buiten een straal van 10 km komt per km € 0,48 voor de rij kosten bij.

“ Wij als personeelsleden van GUEST houden ons dagelijks bezig met het helpen ontwikkelen van gastvrijheid in andere organisaties. Maar nu wilden wij ook aan de slag met het verbeteren van de communicatie binnen ons eigen team. Dit liep nog wel eens vast.
Wat zijn je kwaliteiten, wat is de rol van iemand in het bedrijf, hoe neemt iemand zijn plek in? Op deze vragen hoopten we een antwoord te vinden in een workshop van Kunstig Art verzorgd door Sylvia te Braake.
We werden zeer gastvrij ontvangen en hebben ons welkom gevoeld vanaf het moment dat we binnenkwamen. Sylvia had oprechte interesse in wat wij als organisatie deden en wie welke functie had. Nadat zij ons verteld had wat de bedoeling was, gingen we aan de slag. Eerst werkten we aan een kleine opdracht in subgroepen, om te wennen aan het schilderen op het doek. Daarna werkten we met elkaar aan 1 schilderij. Met 12 mensen aan 1 doek werken, vroeg heel wat aanpassingen van iedereen. De rollen werden zo duidelijk neergezet, wie doet nou wat, welk gedrag van de één roept een reactie op bij de ander, welke ruimte neemt iemand in op het doek etc.
Door de scherpe en analytische blik van Sylvia, kon zij ons na afloop van de workshop feedback geven op wat ze zag gebeuren in houding en gedrag bij iedereen. Dit heeft ze op een coachende manier op ons overgebracht en ze heeft ons aan het denken gezet. De meesten van ons waren zich niet bewust van het feit dat hun gedrag een bepaald effect had op andere mensen. We hebben na de workshop besloten om er in de dagen daarna nog aandacht aan te geven. We hebben met elkaar gesproken over wat er naar boven was gekomen bij iedereen tijdens de workshop en wat we met deze gevoelens wilden doen. We zijn er een stuk sterker door geworden en het respect voor elkaar is gegroeid.
Het was ontzettend leuk, boeiend en vooral leerzaam. Sylvia heeft daar een groot aandeel in gehad door haar enthousiaste manier van lesgeven en coachen. Wij zijn haar dankbaar voor deze bijzondere ervaring en de lering die we hieruit getrokken hebben. Het schilderij kreeg een mooie plek op ons kantoor.” Rene.
“Samen vrij maakt kunst
‘Haal die plannen maar uit je hoofd’, zegt Sylvia met een glimlach. Ik was van plan iets-met-een-boom te maken. Maar wij gingen met ons bedrijfje intuïtief schilderen en dat betekent dus: niks plannen. Sylvia leidt ons door het proces. Een overvloed aan kleuren, een aantal simpele technieken en een groot leeg doek; zo begint het avontuur. ‘Kies maar drie kleuren die je aanspreken. Probeer niets te beredeneren en doe wat in je opkomt’, dat is de eerste instructie.
En dat is toch lekker… Gewoon vrij en zonder doel je kwast volgen. Eerst ieder op een eigen plekje op het doek en later maak je daar dus een groot meesterwerk van. Natuurlijk leer je onderweg ook iets over jezelf. Ieder heeft zo zijn eigen blokkade. Bekende valkuilen? Het moet ergens op lijken. Ik moet nu stoppen anders verpest ik het. Mijn stukje moet kloppen met die van de buurvrouw. Sylvia ziet dat allemaal gebeuren en krijgt ons rustig weer in beweging.
Na een korte bespreking worden de individuele eilandjes verbonden. Een wonderlijk proces waarbij een enkele streek het verschil kan maken. Het lijkt wel tovenarij hoe er uiteindelijk uit al die verschillende eilanden eenheid ontstaat. Alsof het wel van tevoren is bedacht. Alsof een kunstenares aan het werk is geweest. Maar zo is het niet. Wij hebben het echt helemaal zelf gemaakt. Nu hangt hij in onze kantine. Echte vrije kunst samen gemaakt.”
Bedrijfsuitje, februari 2018, Psychologen Praktijk IJsselstein (PPIJ).